سایت آموزشکده معارف الهی در غدیر سال ۱۴۰۳ اففتاح گردید ...

کفاره

کفاره

?کفاره در روزه سه مورد است:

۱. افطار عمدی روزه ماه مبارک رمضان با کار حلال: مخیر بین آزاد کردن بنده و دو ماه پی در پی روزه گرفتن و اطعام شصت فقیر است.

۲. افطار عمدی روزه ماه مبارک رمضان با کار حرام: به نظر مشهور فقها بنابر احتیاط بین هر سه مورد جمع نماید(آقای سیستانی: یک مورد کافیست)

۳.افطار عمدی روزه قضا بعد از اذان ظهر: باید به ده فقیر طعام بدهد.

✍? چند نکته:
الف) در کفاره تعداد فقراء نباید کم شود مثلاً نمی‌شود شصت مدّ طعام را به ده فقیر و به هر نفر شش مدّ داد.

ب) پرداخت کفاره زمان خاصی ندارد تا آخر عمر هر وقت خواست می تواند بپردازد. اما به گونه ای نباشد که اهمال و کوتاهی در انجام وظیفه محسوب شود.

ج) در کفاره انسان مخیّر است بین إشباع (یعنی سیرکردن فقیر) و تسلیم مدّ(یعنی طعام را به صورت خام به خود فقیر بدهد) پس اگر إشباع را انتخاب کرد باید به فقیر مقداری غذا بدهد که بخورد و سیر شود و فرقی نمی‌کند که چه غذایی و به چه وزنی باشد مهم این است که بخورد و سیر شود. ولی اگر تسلیم مدّ را اختیار کرد باید غذای متعارف باشد (مثل گندم، آرد، نان و برنج) و وزن آن حتما به ۷۵۰ گرم (و در نظر آقای شبیری ۹۰۰ گرم) برسد و در این صورت فقیر لازم نیست آن طعام را بخورد بلکه می‌تواند آن را به شخص دیگری بدهد یا آن را بفروشد .

د) در روزه علاوه بر این سه موردی که ذکر شد برای تاخیر قضای روزه هم «کفاره» گاهی گفته می‌شود. غیر از این موارد چیزی به عنوان کفاره نداریم و مواردی مثل مدِّ طعام برای شخص مریض فدیه است و نه کفاره و مسامحة به آن‌ها کفاره گفته می‌شود. حتی در بعضی متون فقهی فتوایی یا علمی هم مسامحةً از فدیه به کفاره تعبیر شده است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *